Galuste cu prune

 24 septembrie 2009



Ingrediente pentru aluat:

1 kg cartofi rosii
2 oua
250gr faina
100gr gris


Ingredinte pentru decor:

pesmet
zahar
scortisoara
50gr unt

prune



Mod de preparare:

Curatam cartofii,ii spalam si ii punem 

la fiert.

Cat timp fierb cartofii pregatim pesmetul  pe
care il rumenim intr-o tigaie cu putin unt.

Cand pesmetul este gata il amestecam cu  zahar
dupa gust si scortisoara.



Cand cartofii sunt gata fierti ii scurgem de apa 
si ii pasam ca pentru piure si ai lasam la
racit dupa care adaugam si restul ingredientelor
si facem un aluat,daca este lipicios mai
adaugam gris.


Se ia putin aluat se aseaza pruna in mijloc se
acopera cu aluat si se modeleaza frumos
dandu-i o forma cat mai rotunda.




Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare cand
apa clocoteste adaugam galustele.

Galustele sunt gata atunci cand ies la suprafata,
le scoatem cu o spumiera si le tavalim prin
amestecul de pesmet cu zahar.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu