Ingrediente pentru aluat:
6 linguri zahar
6 linguri pesmet
un praf sare
Siropul:
1 pahar apa
150 gr zahar
2 fiole esenta rom
Pentru umplut:
400 ml frisca lichida
Pentru ornat:
gelatina rosie sau dulceata
Intai de toate pregatim frisca pe care o batem pana
se intareste dupa care o introducem la frigider.
Fierbem apa cu zaharul pentru sirop,adaugam
esenta de rom si lasam la racit.
Frecam galbenusurile cu zaharul si praful
de sare pana se albesc dupa care
adaugam pesmetul.
Batem albusurile spuma si le adaugam peste
compozitie dupa care
amestecam bine.
Ungem formele cu unt si le umplem cu aluat.
Se coc la foc mare pana se auresc.
savarina capacelul.
Se introduc in sirop dupa care le asezam pe un
platou si le umplem cu frisca asezam
capacelul si ornam cu gelatina.
sper sa iasa si a mea
RăspundețiȘtergere