Pandispan cu nuca

8 septembrie 2009


Ingrediente:

8 oua

8 linguri ulei

2 cani zahar
2 cani faina
jumatate pliculet praf de copt
coaja de lamaie
esenta vanile
nuci sau stafide dupa preferinta
cacao



Mod de preparare:

Separam ouale,albusurile le batem spuma mai intai cu
un praf de sare dupa care adaugam zaharul
si batem in continuare.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul si praful de copt
dupa care le adaugam peste albusurile batute
spuma si omogenizam.

Adaugam si mirodeniile iar la final faina.


Din compozitia rezultata punem cateva linguri
intr-un alt castron in care adugam
1-2
lingurite de cacao.

Forma o ungem cu unt sau margarina.
Punem compozitia alba in forme (eu am pus intr-o forma
rotunda)
dupa care cea maro iar deasupra
presaram nuca.



Coacem in cuptorul incins in prealabil.



Cand este gata il lasam la racit si
pudram cu zahar.




Pudrat cu zahar.



4 comentarii:

  1. Tocmai ce am facut si eu,e prima data cand il fac ,sunt un pic nedumerita de ce mi s-a dus toata compozitia de cacao la fundul tavii? Am urmat pasii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi cer scuze pentru intarzierea cu care iti raspund.
      Am patit si eu de cateva ori asa.
      Problema este ca atunci cand punem cacao automat compozitia se mai ingroasa si cade la fundul tavii.
      Ideal este sa punem trei sferturi din faina sa oprim cele cateva linguri in care sa punem cacao iar dupa sa adaugam si restul de faina.
      Data viitoare sper sa-ti iasa.

      Ștergere
  2. da si eu am facut sa vedem cum o esi

    RăspundețiȘtergere