Ingrediente pentru aluat:
500 gr faina
50 gr unt
1 plic drojdie uscata
150 ml lapte
150 gr zahar
2 oua
500 gr faina
50 gr unt
1 plic drojdie uscata
150 ml lapte
150 gr zahar
2 oua
Ingrediente pentru umplutura:
mere
zahar
scortisoara
Mod de preparare pentru umplutura:
Curatam merele,le taiem cubulete si le punem intr-o
cratita,adaugam zahar dupa gust si dam la cuptor
pana scade zeama intre timp amestecam sa nu se lipeasca.
Cand sunt gata se lasa sa se racoreasca si le blenduim
sau le pasam cu furculita,
dupa preferinta adaugam un praf
de scortisoara.
Mod de preparare pentru aluat:
Drojdia o topim in lapte caldut.Intr-un castron amestecam faina,zaharul si untul.
Adaugam ouale intregi si framantam dupa care
adaugam laptele treptat si omogenizam.
In cazul in care e un pic lipicios framantam cu mana
infainata(aprox 5 min).
Aluatul nu trebuie sa se lipeasca,eventual mai
adaugam o lingura faina.
Se pune aluatul la crescut pentru 2 ore.
Aluatul il impartim in trei bile, intindem fiecare bila
pe care o taiem in patru sau sase triunghiuri depinde
cat de mari vreti sa le faceti.
Pe fiecare triunghi punem umplutura si formam
cornurile pe care le asezam in tava.
Inainte de a fi introduse in cuptor le ungem
cu galbenus de ou amestecat
cu un strop de lapte.
Scoase din cuptor si pudrate cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu