Prajitura cu mere rase

8 decembrie 2009


Ingrediente:

280gr faina
80gr unt
6 oua
300gr zahar pudra
1 plic praf de copt
zahar vanilat
3 mere
un praf sare
scortisoara




Mod de preparare:

Merele le spalam,le curatam si le dam pe razatoare.
Mixam ouale impreuna cu zaharul pudra
si cel vanilat,
adaugam untul si mixam din nou.
Intr-un bol amestecam faina, praful de copt,sarea,
scortisoara si adaugam totul peste compozitia
de oua,mixam pana la omogenizare.
Peste compozitia rezultata adaugam merele
pe care le stoarcem bine de zeama
si amestecam.
Compozitia rezultata o punem intr-o forma
unsa si tapetata cu faina.




Introducem prajitura in cuptorul incins in
prealabil si coacem prajitura
timp de 40 minute.




Cand prajitura este gata o lasam sa se raceasca
dupa care o pudram cu zahar sau
o glazuram cu ciocolata.




Sursa retetei Gourmandine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu