Tort trio de ciocolată.

12 februarie 2019

Ingrediente pentru blat:

4 oua
120 gr zahar tos
o jumătate pliculet praf copt
50 gr cacao
80 gr faina


Mod de preparare blat:

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa.

Ouale se separa,albusurile se bat spuma cu un praf de sare
dupa care se adauga zaharul si se
mixeaza pana se intareste.

Galbenusurile se mixeaza putin dupa care se adauga
peste albusuri si se mixeaza in continuare,se
adauga si faina in ploaie si se amesteca
bine pana la omogenizare.

Compozitia rezultata se toarna intr-o tava si se
introduce in cuptorul incins in prealabil,
se coace aproximativ 30 minute.


Ingrediente pentru
mousse de ciocolata amaruie:

200 g ciocolata amaruie (peste 50% cacao)
50 ml lapte
200 ml smantana pentru frisca
 6 gr gelatina

Ingrediente pentru
mousse de ciocolata cu lapte:

200 gr ciocolata cu lapte
50 ml lapte
200 ml smantana pentru frisca
6 gr gelatina

Ingrediente pentru
mousse de ciocolata alba:

200 gr ciocolata alba
50 ml lapte
200 ml smantana pentru frisca
6 gr gelatina


Mod de preparare mousse:

Primul mousse pe care îl preparăm
este cel de ciocolata amaruie.

Punem gelatina la hidratat.


Mixam smantana pentru frisca.

Punem laptele si ciocolata amaruie rupta bucatele  intr-un bol si o topim pe baie de abur.

Cand e gata,adaugam gelatina si amestecam pana se omogenizeaza.

O lasam sa se racoreasca apoi adaugăm ușor frisca bătută.


Crema trebuie să fie fină și aerată.




Asezam blatul în forma in care l-am copt si punem peste el mousse-ul de ciocolată amaruie

Intre timp preparăm si mousse-ul de ciocolata cu lapte exact in acelasi mod ,apoi il intindem peste cel de ciocolata amaruie.

In final si ultimul mousse,cel de ciocolata alba,preparat la fel ca primele doua.

*Este important ca mousse-ul precedent sa fie intarit ca sa nu se amestece straturile.

Lasati-l la rece 2-3 ore si apoi scoateti-l din forma,asezati-l pe un platou și decoratil după
bunul plac.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu