Prajitura cu nuca

10 decembrie 2018


Ingrediente pentru aluat:

 500 gr faina 
150 gr margarină
 150 gr zahar pudra 
1 ou 
1 pliculet praf de copt
3 linguri cu smântână


  • Ingrediente pentru umplutura: 
  • 250 gr nuci
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar

  1. esenta vanilie



Mod de preparare pentru
compoziția de nuci:

Într-o craticioara punem laptele împreună
cu zahărul pe foc și fierbem
până se topeste zahărul.

Adăugăm nuca măcinată și amestecăm.

La final adăugăm esenta.


 Mod de preparare: 

  •  Intr-un bol amestecam faina cu zaharul pudra si praful de copt,  adaugam oul,untul la temperatura camerei  si smantana framantam bine pana aluatul cuprinde toata faina. 

  •   Aluatul rezultat se imparte in doua parti egale. 

  •  Din coca obtinuta intindem doua foi de marimea tavii in care coacem prajitura.

  •  Tava se unge cu ulei. 

  •  Se intinde prima foaie in tava peste ea adaugam compozitia de nuca dupa care se intinde si cea de a doua foaie. 

  •  Aluatul se inteapa din loc in loc cu o furculita sau  scobitoare si se unge cu galbenus de ou amestecat cu un strop de lapte.

  •  Prajitura se introduce la cuptor pentru cca 40 minute pana capata o culoare usor aurie.

  •  Cand prajitura este gata o scoatem din cuptor si o lasam la racit dupa care o pudram cu zahar. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu