Ingrediente pentru blat:
2 oua
1/2 cana zahar
1/3 cana ulei
1/2 cana faina
1 lingurita praf de copt
un praf sare
Ingrediente pentru crema:
5 galbenusuri
200 gr zahar
500 ml lapte
250 ml frisca lichida
2 pliculete gelatina
2 pliculete zahar vanilat
esenta vanilie
5 galbenusuri
200 gr zahar
500 ml lapte
250 ml frisca lichida
2 pliculete gelatina
2 pliculete zahar vanilat
esenta vanilie
fructe proaspete sau din compot
frisca pentru decor
Mod de preparare blat:
Mixam ouale cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul,mixand energic,
adaugam uleiul putin cate putin.
Incorporam treptat faina cernuta si amestecata
cu praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu inel
acoperita cu hartie de copt si coacem la
foc potrivit.
Mixam ouale cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul,mixand energic,
adaugam uleiul putin cate putin.
Incorporam treptat faina cernuta si amestecata
cu praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu inel
acoperita cu hartie de copt si coacem la
foc potrivit.
Mod de preparare crema:
Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Adaugam laptele caldut si punem vasul la bain-marie,
amestecam continuu pana compozitia se mai ingroasa.
Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina,amestecam
bine si lasam compozitia la racit.
Intre timp batem frisca lichida cu zaharul vanilat
si cateva picaturi de esenta.
Adaugam frisca in compozitie si omogenizam
bine.
si cateva picaturi de esenta.
Adaugam frisca in compozitie si omogenizam
bine.
Asamblarea tortului:
Asezam blatul pe un platou si il insiropam.
Taiem fructele bucatele si le adaugam in crema.
Asezam in jurul blatului inelul de la forma in care a
fost copt,turnam crema si dam la rece
pentru cateva ore.
Scoatem tortul de la frigider desfacem inelul din
jurul lui aplicam vafa cu imagine si decoram cu frisca.
Asezam blatul pe un platou si il insiropam.
Taiem fructele bucatele si le adaugam in crema.
Asezam in jurul blatului inelul de la forma in care a
fost copt,turnam crema si dam la rece
pentru cateva ore.
Scoatem tortul de la frigider desfacem inelul din
jurul lui aplicam vafa cu imagine si decoram cu frisca.
Buna, Ariana!
RăspundețiȘtergereAvem placerea de a te invita in data de 30 septembrie, ora 17:30, la evenimentul “Dialog cu Gust” destinat degustarii produselor marca Peris. Evenimentul va avea lor la noul magazinul Peris din Piata 1 Mai, Strada Clucerului numarul 2.
Dorim sa te cunoastem si sa ne cunosti, sa conversam si nu in ultimul rand, sa degustam delicioasele produse Peris.
Evenimentul va fi gazduit in noua locatie a magazinului Peris, un cadru inedit, in care se imbina traditia si modernitatea. Traditia de peste 50 de ani in cresterea unei rase autentic romanesti si designul contemporan al magazinului ofera un cadru perfect, menit dialogului si degustarii delicateselor Peris.
Invitatul nostru, Dan Boerescu ne va incanta simturile cu un preparat special, creatie proprie.
“Dialog cu Gust” - dincolo de a fi un eveniment destinat conversatiei si degustarii produselor Peris, doreste sa-i premieze pe cei mai creativi dintre voi. Intalnirea va fi una plina de surprize, tot ce iti putem spune este ca va fi vorba despre un premiu pe masura asteptarilor. Mai multe detalii privind concursul si premiul special vei afla la eveniment.
Contam pe tine in data de 30 septembrie, ora 17:30! Te rugam sa ne confirmi prezenta ta la eveniment pana la data de 15 septembrie, raspunzand acestui mail.
Iti multumim si te asteptam cu drag!
Site: www.carnedeperis.ro
Facebook: www.facebook.com/carnedeperis
Contact: Georgia Covaci
georgia.covaci@reinventconsulting.ro
0733.054.284
Reminder : Maine are loc degustare produselor Peris - 30 septembrie 2014
RăspundețiȘtergereBuna!
Iti reamintim ca maine : 30 septembrie, ora 17:30 are loc evenimentul “Dialog cu Gust” la magazinul Peris – Piata 1 Mai (Str. Clucerului nr. 2).
Pentru a te tine la curent cu noutatile, tinem sa iti spunem ca vom lansa concursul cu acelasi nume: “Dialog cu Gust” adresat bloggerilor pasionati de domeniul culinar.
Mai multe detalii despre premii vei afla la eveniment. Marele premiu : un gratar de ultima tehnologie – marca Outdoor Chef te asteapta in magazin si poate il castigi chiar tu!
Mai jos ai agenda evenimentului:
Ora 17:30 – 17:50 – Primirea invitatilor;
Ora 17:50 – 18:00 – Discursul de intampinare;
Ora 18:00 – 18:10 – Domnul Dan Boerescu - prezentarea preparatelor speciale;
Ora 18:10 – 19:30 – Degustarea produselor Peris si networking.
Te asteptam cu drag!
Contact: Georgiana Covaci
Mail: georgia.covaci@reinventconsulting.ro
Site: www.carnedeperis.ro
salut iubitorii de bucătărie
RăspundețiȘtergerepentru bucataria dvs ceea ce aveți nevoie
condimente, Legume, fructe, Aperitive, Bauturi, furculiță, cutit, lingura
Dacă vrei mai mult.... situl Anuntul-galben.ro site de anunturi gratuite noi din Romania este dispoziția dumneavoastră..
Imi place foarte mult blogul, iar retetele sunt mai mult decat apetisante.
RăspundețiȘtergereImi permit totusi sa va sugerez schimbarea culorii.scrisului, va spun sincer ca pentru mine a fost de-a dreptul obositor sa citesc.
In rest, felicitari, si la mai multe retete...
Multumesc frumos pentru aprecieri.
ȘtergereAm sa tin cont de parerea dvs.si am sa schimb culoarea scrisului din pacate momentan nu pot am probleme cu pc-ul iar de pe tel nu pot face aceste setari.
Multumesc pentru intelegere si va mai astept.