Tort diplomat Minnie si Mickey Mouse

7 octombrie 2013

Natalia Mihaela sarbatorita.


Tortul de la petrecerea fetitei mele la implinirea 
 celor 3 anisori.


Ingrediente pentru blat:


8 oua
240 gr zahar tos
1 plic praf copt
200 -210 gr faina

 Ingrediente pentru crema:

10 galbenusuri
400 gr zahar
1 l lapte
500 ml frisca lichida
4 pliculete gelatina
zahar vanilat
esenta vanilie

o conserva compot mandarine
o conserva compot ananas

Siropul:

apa
zahar 
esenta vanilie


Mod de preparare pentru blat:

Faina se amesteca cu praful de copt .

Ouale se separa,albusurile se bat spuma cu un praf de sare
dupa care
se adauga zaharul si se
mixeaza pana se intareste.

Galbenusurile se mixeaza putin dupa care se adauga
peste albusuri si se mixeaza in continuare,se
adauga si faina in ploaie si se amesteca
bine pana la omogenizare.

Compozitia rezultata se toarna intr-o tava si se
introduce in cuptorul incins in prealabil,
se coace aproximativ 30 minute 
la foc potrivit..


 Mod de preparare crema:


Punem gelatina la inmuiat in apa rece.

Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.

Adaugam laptele caldut si punem vasul la bain-marie,
amestecam continuu pana compozitia se mai ingroasa.

Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina,amestecam
bine si lasam compozitia la racit.

Intre timp batem frisca lichida cu zaharul vanilat
si cateva picaturi de esenta.

Adaugam frisca in compozitie si omogenizam
bine.
 

 Asamblarea tortului:

 Asezam blatul pe un platou,il insiropam cu siropul
preparat din apa cu
zahar
 si esenta vanilie.

Taiem fructele bucatele .
 
Asezam in jurul blatului inelul de la forma in care a
fost copt sau un carton,turnam jumatate 
din crema asezam un strat de fructe
 dupa care turnam restul de crema si dam la rece
pentru cateva ore.


Scoatem tortul de la frigider si desfacem inelul din
jurul lui,aplicam un strat de frisca si 
netezim sa fie cat mai drept dupa care aplicam 
vafa si o apasam usor .

Decoram cu frisca de jur imprejurul vafei pentru a nu
 se ridica marginile dupa care continuam decorarea tortului.





2 comentarii: