7 octombrie 2013
Natalia Mihaela sarbatorita.
8 oua
240 gr zahar tos
1 plic praf copt
240 gr zahar tos
1 plic praf copt
200 -210 gr faina
Ingrediente pentru crema:
10 galbenusuri
400 gr zahar
1 l lapte
500 ml frisca lichida
4 pliculete gelatina
zahar vanilat
esenta vanilie
o conserva compot mandarine
o conserva compot ananas
Siropul:
apa
zahar
esenta vanilie
Mod de preparare pentru blat:
Faina se amesteca cu praful de copt .
Ouale se separa,albusurile se bat spuma cu un praf de sare
dupa care se adauga zaharul si se
mixeaza pana se intareste.
Galbenusurile se mixeaza putin dupa care se adauga
peste albusuri si se mixeaza in continuare,se
adauga si faina in ploaie si se amesteca
bine pana la omogenizare.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava si se
introduce in cuptorul incins in prealabil,
se coace aproximativ 30 minute
la foc potrivit..
Mod de preparare crema:
Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Adaugam laptele caldut si punem vasul la bain-marie,
amestecam continuu pana compozitia se mai ingroasa.
Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina,amestecam
bine si lasam compozitia la racit.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Adaugam laptele caldut si punem vasul la bain-marie,
amestecam continuu pana compozitia se mai ingroasa.
Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina,amestecam
bine si lasam compozitia la racit.
Intre timp batem frisca lichida cu zaharul vanilat
si cateva picaturi de esenta.
Adaugam frisca in compozitie si omogenizam
bine.
si cateva picaturi de esenta.
Adaugam frisca in compozitie si omogenizam
bine.
Asezam blatul pe un platou,il insiropam cu siropul
preparat din apa cu zahar
si esenta vanilie.
Taiem fructele bucatele .
Asezam in jurul blatului inelul de la forma in care a
fost copt sau un carton,turnam jumatate
din crema asezam un strat de fructe
dupa care turnam restul de crema si dam la rece
pentru cateva ore.
Scoatem tortul de la frigider si desfacem inelul din
jurul lui,aplicam un strat de frisca si
pentru cateva ore.
Scoatem tortul de la frigider si desfacem inelul din
jurul lui,aplicam un strat de frisca si
netezim sa fie cat mai drept dupa care aplicam
vafa si o apasam usor .
Decoram cu frisca de jur imprejurul vafei pentru a nu
se ridica marginile dupa care continuam decorarea tortului.
La multi ani! Multa sanatate, bucurii si implinirea tuturor dorintelor.
RăspundețiȘtergereMultumesc,Miculina.
ȘtergerePupici.