Tort "cub de gheata" Goofy si Daisy

14 octombrie 2013


Acesta este primul tortulet al Nataliei facut chiar de ziua ei,
a fost ceva mai simplu reteta este de tort cub de gheata.


Ingrediente pentru blat:

4 oua
120 gr zahar tos
1 plic praf copt
70 gr cacao
80 gr faina

Ingrediente pentru crema:

2 plicuri budinca vanilie
800 ml lapte pentru preparat budinca
250 gr zahar tos pentru budinca (eu am pus dupa gust)
220 gr unt (am pus 100 gr)
120 gr zahar pudra pentru frecat untul (eu nu am mai pus)
coaja rasa de lamaie sau portocala

Siropul:

150 ml apa
1 fiola esenta rom
3 linguri zahar

Pentru ornat:

400 -500 ml frisca lichida


Mod de preparare pentru blat:

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa.

Ouale se separa,albusurile se bat spuma cu un praf de sare
dupa care
se adauga zaharul si se
mixeaza pana se intareste.

Galbenusurile se mixeaza putin dupa care se adauga
peste albusuri si se mixeaza in continuare,se
adauga si faina in ploaie si se amesteca
bine pana la omogenizare.

Compozitia rezultata se toarna intr-o forma rotunda
cu marginile detasabile si se introduce in
cuptorul incins in prealabil,se coace
aproximativ 30 minute.
 

 Mod de preparare crema:

 Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic.

Eu nu am mai frecat untul cu zahar pudra...am
adaugat direct untul in budinca dupa ce
aceasta s-a ingrosat si am amestecat
pana s-a topit.

Frisca se bate spuma pana se intareste,se mai
adauga zahar daca este cazul.


Siropul se prepara din apa cu zahar si esenta de
rom...eu am facut mai mult sirop pentru ca
imi plac prajiturile mai insiropate.


Asamblarea tortului:

Se aseaza blatul pe un platou iar in jurul lui se pune 
inelul de la forma in care a fost copt si 
se insiropeaza.

Se toarna crema cat este inca calduta pentru a se
 aseza mai bine si lasam sa 
se racoreasca.

Cand crema s-a racit punem si stratul de frisca
si dam la rece pentru cateva ore 
sau chiar peste noapte.

Oprim frisca si pentru ornarea finala.

Scoatem tortul de la frigider,desprindem inelul din
jurul lui si nivelam frisca cat mai drept .

Aplicam imaginea si decoram cu frisca dupa preferinta.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu