Ingrediente pentru blat:
4 oua
120 gr zahar tos
1 plic praf copt
70 gr cacao
80 gr faina
1 plic praf copt
70 gr cacao
80 gr faina
Ingrediente pentru crema:
400 ml frisca lichida
400 gr ciocolata amaruie
esenta rom
Siropul:
150-200 ml apa
1 fiola esenta rom
3-4 linguri zahar
150-200 ml apa
1 fiola esenta rom
3-4 linguri zahar
Pentru ornat:
frisca
bombonele sau alune
Mod de preparare blat:
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa.
Ouale se separa,albusurile se bat spuma cu un praf de sare
dupa care se adauga zaharul si se
mixeaza pana se intareste.
Galbenusurile se mixeaza putin dupa care se adauga
peste albusuri si se mixeaza in continuare,se
adauga si faina in ploaie si se amesteca
bine pana la omogenizare.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava si se
introduce in cuptorul incins in prealabil,
se coace aproximativ 30 minute
Mod de preparare blat:
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa.
Ouale se separa,albusurile se bat spuma cu un praf de sare
dupa care se adauga zaharul si se
mixeaza pana se intareste.
Galbenusurile se mixeaza putin dupa care se adauga
peste albusuri si se mixeaza in continuare,se
adauga si faina in ploaie si se amesteca
bine pana la omogenizare.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava si se
introduce in cuptorul incins in prealabil,
se coace aproximativ 30 minute
la foc potrivit.
Mod de preparare crema:
Se da in fiert 400 ml frisca lichida in care se topeste ciocolata,
se lasa sa se raceasca dupa care se mixeaza si se adauga
esenta.
Asamblarea tortului:
Se taie blatul in doua,se aseaza primul blat pe un platou,
se insiropeaza,se pune jumatate din crema,
se aseaza al doilea blat,se insiropeaza si se
acopera cu restul de crema.
Se orneaza cu frisca si alune.
Yummy :D
RăspundețiȘtergere