Prajitura cub de gheata

13 ianuarie 2013


 Ingrediente blat pentru o tava
 mare dreptunghiulara:

8 oua
240 gr zahar tos
1 plic praf copt
100 gr cacao
160 gr faina

Ingrediente pentru crema:

3 plicuri budinca vanilie
1200 ml lapte pentru preparat budinca
250 gr zahar tos sau dupa gust
200 gr unt (am pus mai putin)

Siropul:

300 ml apa
 esenta rom
6 linguri zahar

Pentru ornat:

400 ml frisca lichida
ciocolata rasa


 Mod de preparare blat:

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa.

Ouale se separa,albusurile se bat spuma cu un praf de sare
dupa care
se adauga zaharul si se
mixeaza pana se intareste.

Galbenusurile se mixeaza putin dupa care se adauga
peste albusuri si se mixeaza in continuare,se
adauga si faina in ploaie si se amesteca
bine pana la omogenizare.


Compozitia rezultata se toarna intr-o tava si se
introduce in cuptorul incins in prealabil,
se coace aproximativ 30 minute.


Mod de preparare crema: 

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic.

Se adauga untul dupa ce budinca s-a ingrosat si se
amesteca bine pana se topeste.
Frisca se bate spuma pana se intareste,se mai
adauga zahar daca este cazul.


Siropul se prepara din apa cu zahar si
esenta de rom.
 Blatul racit se insiropeaza,se adauga crema si se
uniformizeaza,se lasa sa se racoreasca dupa
care se adauga si frisca care
se
 niveleaza frumos sau se orneaza cu ajutorul unui posh.

Se taie cuburi si ornam cu bombonele,ciocolata 
rasa sau cacao.


 

2 comentarii:

  1. La multi ani, un an excelent si tot ce iti doresti!Nu ne dezamagesti, nici anul acesta cu retetele postate, iar aceasta prajitura este excelenta!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce prajiturica avem aici...!:)
    Am auzit de ea dar nu am mancat niciodata!

    RăspundețiȘtergere