13 ianuarie 2013
Ingrediente blat pentru o tava
mare dreptunghiulara:
8 oua
240 gr zahar tos
1 plic praf copt
100 gr cacao
160 gr faina
Ingrediente pentru crema:
3 plicuri budinca vanilie
1200 ml lapte pentru preparat budinca
250 gr zahar tos sau dupa gust
200 gr unt (am pus mai putin)
Siropul:
300 ml apa
esenta rom
6 linguri zahar
Pentru ornat:
400 ml frisca lichida
ciocolata rasa
240 gr zahar tos
1 plic praf copt
100 gr cacao
160 gr faina
Ingrediente pentru crema:
3 plicuri budinca vanilie
1200 ml lapte pentru preparat budinca
250 gr zahar tos sau dupa gust
200 gr unt (am pus mai putin)
Siropul:
300 ml apa
esenta rom
6 linguri zahar
Pentru ornat:
400 ml frisca lichida
ciocolata rasa
Mod de preparare blat:
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa.
Ouale se separa,albusurile se bat spuma cu un praf de sare
dupa care se adauga zaharul si se
mixeaza pana se intareste.
Galbenusurile se mixeaza putin dupa care se adauga
peste albusuri si se mixeaza in continuare,se
adauga si faina in ploaie si se amesteca
bine pana la omogenizare.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava si se
introduce in cuptorul incins in prealabil,
se coace aproximativ 30 minute.
Mod de preparare crema:
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic.
Se adauga untul dupa ce budinca s-a ingrosat si se
amesteca bine pana se topeste.
Frisca se bate spuma pana se intareste,se mai
adauga zahar daca este cazul.
Siropul se prepara din apa cu zahar si
esenta de rom.
Frisca se bate spuma pana se intareste,se mai
adauga zahar daca este cazul.
Siropul se prepara din apa cu zahar si
esenta de rom.
Blatul racit se insiropeaza,se adauga crema si se
uniformizeaza,se lasa sa se racoreasca dupa
care se adauga si frisca care se
niveleaza frumos sau se orneaza cu ajutorul unui posh.
Se taie cuburi si ornam cu bombonele,ciocolata
rasa sau cacao.
uniformizeaza,se lasa sa se racoreasca dupa
care se adauga si frisca care se
niveleaza frumos sau se orneaza cu ajutorul unui posh.
Se taie cuburi si ornam cu bombonele,ciocolata
rasa sau cacao.
La multi ani, un an excelent si tot ce iti doresti!Nu ne dezamagesti, nici anul acesta cu retetele postate, iar aceasta prajitura este excelenta!!!
RăspundețiȘtergereCe prajiturica avem aici...!:)
RăspundețiȘtergereAm auzit de ea dar nu am mancat niciodata!