3 aprilie 2012
Ingrediente pentru aluat:
500 gr faina
1 pliculet drojdie uscata
100 gr zahar
260 ml lapte
50 gr margarina
2 ouă
un praf sare
Ingrediente pentru umplutura:
450 gr branza dulce de vaci
1 ou
zahar(dupa gust)
2 pliculete zahar vanilat
esenta vanilie
coaja rasa de lamaie sau portocala
1 lingura gris
stafide
Ingrediente pentru uns:
un galbenuș de ou
puțin lapte
Mod de preparare:
Mai intai pregatim umputura,punem branza intr-un
castron adaugam zaharul,zaharul vanilat,esenta,
coaja de lamaie si oul si omogenizam
totul foarte bine.
Adaugam si grisul si amestecam din nou.
Intr-un vas incapator cernem faina adaugam drojdia
uscata,zaharul,praful de sare si amestecam.
Peste ingredientele uscate adaugam oul,margarina
topita si racita si laptele caldut,framantam
totul foarte bine.
Daca este nevoie mai adugam faina sau lapte,aluatul
trebuie sa fie elastic sa nu se lipeasca.
Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la
crescut aprox. o ora.
Cand aluatul este gata il impartim in 10 bilute pe care le
intindem cu sucitorul in forma dreptunghiulara.
Crestam in fasiute pe lungime jumatate
din dreptunghi.
Punem pe partea necrestata o lingura de umplutura si
rulam avand grija ca,capetele crestate
sa ramana dedesubt.
Cand sunt gata le asezam intr-o tava acoperita cu hartie
de copt si le mai lasam la crescut 45 min.
Intre timp batem oul si-l amestecam cu laptele.Cand parizienele sunt gata le ungem cu compozitia de ou
si lapte si le introducem in cuptorul preincalzit pentru
10-20 min pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata le pudram cu zahar
pudra vanilat.
Paste fericit plin de bucurii si voie buna iti doresc.
RăspundețiȘtergerePupici Nataliei.
Multumesc din suflet pentru urari,sa ai parte de tot ce-ti doresti.
ȘtergerePupici.
Cand este vorba de patiserie,sunt prima ! Ti-au iesit de 10+ !:)
RăspundețiȘtergerePremiu pentru tine,de la mine !:)
RăspundețiȘtergereTe apreciez si gasesti premiul virtual la mine pe blog !
Pupici !