Fursecuri pentru mos craciun

26 ianuarie 2012

Reteta este la fel cu cea de aici.

Ingrediente:

300 gr faina
180 gr unt
1 galbenus
100 gr zahar pudra
1 lingurita praf de copt
jeleuri
bomboane de ciocolata ''boabe de cafea''
bombonele colorate

Glazura:

100 gr zahar pudra
1 lingura suc de lamaie
1 lingura apa
esenta vanile



Mod de preparare:


Frecam spuma zaharul pudra
impreuna cu untul.

Intr-un alt castron amestecam faina,praful de copt
si galbenusul dupa care adaugam
si untul frecat.

Amestecam bine pana obtinem o coca
pe care o introducem 30 min
la frigider.


Dupa 30 minute scoatem coca de la frigider si 
 intindem aluatul intr-o foaie dupa care decupam
diverse forme si le asezam direct in tava.



Bradutii care isi asteapta cuminti 
randul la copt.



In mijlocul fiecarei stelute punem cate o
jumatate de jeleu sau o
bombonica.



Introducem fursecurile in cuptorul preincalzit.

Coacem timp de 10-15 minute
la foc moderat.



Cand sunt gata le scoatem din cuptor
si le lasam la racit dupa care
le pudram cu zahar.



 Pudrate si aranjate in asteptarea 
lui mos craciun.







Un comentariu: