Savarine cu ananas si glazura de ciocolata

22 septembrie 2011


Ingrediente pentru 10 bucati:

5 oua
6 linguri zahar
6 linguri pesmet
un praf sare

Siropul:

1 pahar apa
150 gr zahar
2 fiole esenta rom

Pentru umplut:

400 ml frisca lichida
o conserva compot de ananas rondele

Pentru ornat:

ciocolata


Mod de preparare:

Intai de toate pregatim frisca pe care o batem pana
se intareste dupa care o introducem la frigider.

Fierbem apa cu zaharul pentru sirop,adaugam
esenta de rom si lasam la racit.

Pregatim aluatul.

Frecam galbenusurile cu zaharul si praful
de sare pana se albesc dupa care
adaugam pesmetul.
Batem albusurile spuma si le adaugam peste
compozitie dupa care
amestecam bine.
Ungem formele cu unt si le umplem cu aluat.



Se coc la foc mare pana se auresc.



Dupa ce sau racit se taie la fiecare
savarina capacelul.
Se introduc in sirop dupa care le asezam pe un platou
si punem pe fiecare cate o rondea de ananas
deasupra punem frisca asezam capacelul
si ornam cu ciocolata topita
in putin lapte.



Cand sunt gata se introduc la frigider.


5 comentarii: