Am gasit aceasta reteta de briose pe blogul Sabinei,
cautand niste retete care sa aiba in compozitie
dovleac,am dat peste aceste minunate briose
pe care cu siguranta am sa le mai fac.
Ingrediente pentru aprox.15 buc.:
2 oua
220gr zahar
230gr faina
115gr unt
220gr dovleac copt
1 pliculet praf de copt
1 pliculet zahar vanilat
scortisoara
nuci sau alune
un praf sare
Mod de preparare:
Topim untul impreuna cu zaharul dupa care il lasam
sa se racoreasca.
Amestecam faina cu praful de copt,praful de sare,
scortisoara,zaharul vanilat si nucile sau
alunele maruntite.
Adaugam ingredientele uscate peste compozitia de
unt cu zahar si omogenizam bine.
Punem si ouale amestecam iar la final adaugam
dovleacul copt.
Turnam compozitia in forme de briose.
Coacem in cuptorul preincalzit 25-30 minute,
cel mai bine incercam cu o scobitoare.
Cand sunt gata le lasam sa se racoreasca si le
pudram cu zahar.
dovleac,am dat peste aceste minunate briose
pe care cu siguranta am sa le mai fac.
2 oua
220gr zahar
230gr faina
115gr unt
220gr dovleac copt
1 pliculet praf de copt
1 pliculet zahar vanilat
scortisoara
nuci sau alune
un praf sare
Topim untul impreuna cu zaharul dupa care il lasam
sa se racoreasca.
Amestecam faina cu praful de copt,praful de sare,
scortisoara,zaharul vanilat si nucile sau
alunele maruntite.
unt cu zahar si omogenizam bine.
Punem si ouale amestecam iar la final adaugam
dovleacul copt.
cel mai bine incercam cu o scobitoare.
pudram cu zahar.
desi nu sunt fana dovleac,desi am mancat placinte bune cu dovleac,da'nu facute de mine.briosele tale arata grozav de apetisant!
RăspundețiȘtergereMultumesc,Pansy.
RăspundețiȘtergereIti doresc o primavara frumoasa.
Pupici.
Me encantan los dulces ,estan prefectos ,tienes muy buena cocina,me quedo como seguidora cocinas muy bien ,abrazos y bendiciones .
RăspundețiȘtergereAu iesit nemaipomenite :)
RăspundețiȘtergereN-am stiut cata nuca sa pun si-am pus cam multa (vreo 4 linguri) si aluatul era cam tare, dar pana la urma s-a mai topit zaharul si compozitia s-a asezat frumos in forme.. O sa mai fac!