Mini choux a la creme

29 octombrie 2009


Ingrediente pentru aluat:

4 oua

250 ml apa
100 ml ulei
150 gr faina

Ingrediente pentru crema:

400 ml lapte
1/2 cana zahar
2-3 oua
1 plic praf de budinca de vanilie
coaja rasa de lamaie
50 gr margarina




Mod de preparare:


Se fierbe apa cu uleiul intr-o cratita si la primul clocot
se adauga toata faina,se trage vasul de pe foc
si se amesteca bine aluatul.


Cand aluatul este caldut se adauga ouale intregi unul
cate unul in asa fel incat nu se pune al doilea ou
pana ce compozitia nu la cuprins pe primul.

 Aluatul trebuie sa fie suplu,dar sa nu curga.



Tapetam tava cu hartie de copt si incepem sa punem
aluatul in forma rotunda ca niste bezele.


Se introduc in cuptorul incins in prealabil si se coc
intai la foc iute 5
minute apoi la foc
potrivit pana devin rumenii.

Nu se deschide cuptorul primele 15 minute.


 Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.



Mod de preparare crema:

Se freaca ouale cu zaharul si praful de budinca,apoi se
adauga laptele clocotit si coaja de lamaie.


Se pune pe foc si se amesteca pana ce compozitia se
ingroasa la sfarsit se adauga margarina si se
amesteca pana ce aceasta se topeste.

Crema se lasa sa se racoreasca.






Frisca se prepara conform instructiunilor de pe plic
si se pune la frigider pana la folosire.


Dupa ce s-au racit taiem eclerele pe din doua umplem
cu crema ornam cu frisca,punem capacelele
si pudram cu zahar.

 





Un comentariu: