Prajitura frageda cu mere

12 octombrie 2009


Ingrediente pentru aluat:

500gr faina
150gr unt 
150gr zahar pudra
1 ou
1 pliculet praf de copt
 3 linguri de smantana



Ingrediente pentru umplutura:


1 kg mere
zahar(dupa gust)
scortisoara(dupa preferinta)



Mod de preparare:


Spalam merele,le curatam de coaja,le dam
pe razatoare
si le punem
intr-o cratita.


Adaugam zaharul,amestecam si le punem pe foc
la calit,
cand sunt gata le dam de pe foc
si le lasam la racit.


Intr-un bol amestecam faina cu zaharul pudra si praful de copt, 
adaugam oul,untul la temperatura camerei 
si smantana framantam bine pana aluatul
cuprinde toata faina.

 Aluatul rezultat se imparte in doua parti egale.


Din aluatul obtinut intindem doua foi de marimea
tavii
in care coacem prajitura.

Tava se unge cu ulei.

Se intinde prima foaie in tava peste ea adaugam
compozitia
de mere dupa care se intinde
si cea de a doua foaie.


Aluatul se inteapa din loc in loc cu o furculita sau
scobitoare si se unge cu galbenus de ou

amestecat cu un strop de lapte.



Prajitura se introduce la cuptor pentru cca 40 minute
pana capata o culoare usor aurie.







Cand prajitura este gata o scoatem din cuptor
si o lasam la racit
dupa care
o pudram cu zahar.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu