500gr faina
150gr unt
150gr unt
150gr zahar pudra
1 ou
1 pliculet praf de copt
3 linguri de smantana
Ingrediente pentru umplutura:
1 kg mere
zahar(dupa gust)
scortisoara(dupa preferinta)
1 ou
1 pliculet praf de copt
3 linguri de smantana
Ingrediente pentru umplutura:
1 kg mere
zahar(dupa gust)
scortisoara(dupa preferinta)
Mod de preparare:
Spalam merele,le curatam de coaja,le dam
pe razatoare si le punem
intr-o cratita.
Adaugam zaharul,amestecam si le punem pe foc
la calit,cand sunt gata le dam de pe foc
si le lasam la racit.
adaugam oul,untul la temperatura camerei
si smantana framantam bine pana aluatul
cuprinde toata faina.
Aluatul rezultat se imparte in doua parti egale.
Din aluatul obtinut intindem doua foi de marimea
tavii in care coacem prajitura.
Tava se unge cu ulei.
Se intinde prima foaie in tava peste ea adaugam
compozitia de mere dupa care se intinde
si cea de a doua foaie.
Aluatul se inteapa din loc in loc cu o furculita sau
scobitoare si se unge cu galbenus de ou
amestecat cu un strop de lapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu