Rulouri cu crema de vanilie

3 octombrie 2018




Ingrediente: 

un pachet foietaj 

1 litru lapte 
5 ouă 
o cană zahar 
o cana faina
2 pliculete zahar vanilat 
esenta vanilie 
coaja de lămâie 
100 gr unt


Mod de preparare:

Tăiem foaia de aluat pe jumătate,după 
care tăiem fâsi de aluat de 2-3 cm.

Ungem formele cu putin ulei. 

Îmbrăcăm formele conice cu fâsiile de aluat
în așa fel încât să se suprapună
 una peste alta.

Asezam formele în tava acoperita  
cu hartie de copt.

Coacem în cuptorul preîncălzit,la foc 
moderat până se rumenesc 
frumos.

Se lasă puțin să se răcorească după care 
se scot cu grija de pe forma. 


Mod de preparare crema:

Punem laptele într-o craticioara la foc mic.

Frecam ouale cu zaharul, 
adaugam puțin din  laptele cald 
pentru a subția compozitia.

Turnam compozitia peste restul de lapte,
punem pe foc
si amestecam  pana ce compozitia se ingroasa 
la sfarsit  adaugam untul și
amestecam pana ce acesta se topeste.

Adaugam esența și coaja de lămâie. 

Crema se lasa sa se racoreasca.


Punem crema într-un posh și umplem rulourile,
la sfârșit le pudram cu zahar pudra  vanilat. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu