Papanași cu smântână și dulceață de mure.

24 iulie 2018


Ingrediente

500 g branza dulce de vaci
300 g faina
2 oua
2 pliculete zahar vanilat 
esenta de portocala sau vanilie 
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
coaja de lamaie
un praf sare

Pentru decor 

smântână 
dulceață de visine, afine...


Mod de preparare :

Într-un vas punem brânza adăugăm
ouale, praful de sare,zahărul vanilat,
esența,coaja de lamaie şi bicarbonatul.


Omogenizam totul bine și adăugăm
faina treptat.

Framantam pentru a obține un aluat
elastic dacă este nevoie mai adaugam
făină.


Începem să formăm papanașii
rupem o bucată de aluat și formăm o bilă
îi facem o gaură în mijloc pe care
o mai mărim modelând în același timp
și papanasul.

Mai formăm o bilă mai micuță pe care
la sfârșit când vor fii gata prajiti o vom
pune deasupra papanasului.


Prajim papanașii pe ambele părți în uleiul încins
la foc potrivit pentru a se pătrunde
și în interior.

Când sunt gata se ornează cu smântână și dulceață.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu