1mai 2017
Ingrediente:
300gr faina
180gr unt
1 galbenus
100gr zahar pudra
1 lingurita praf de copt
1-2 lingurite cacao
Mod de preparare:
Întâi pregătim faina pe care o cernem
într-un vas și o amestecam cu
praful de copt.
Mixam untul moale
impreuna cu zaharul pudră după
care adaugam si gălbenuşul
și mixam bine.
Din această compoziție oprim două linguri
în care adăugăm cacao amestecam
bine după care adăugăm și
faina atât cât este nevoie
pentru a obține un aluat bun de lucrat.
Adaugam făina în compoziția de unt și
amestecam bine
pana obtinem un aluat consistent.
Învelim ambele aluaturi separat în folie alimentara și le introducem la frigider pentru 30 min.
Dupa 30 minute scoatem bucățile de aluat
de la frigider.
Pe cel alb îl întindem iar din cel maro
luăm bucățele mici pe care le
modelam sub forma unor
şnurulete subțiri și mai
ascuțite la capete.
Snurulete le întindem mai curbate pe
foaia albă acoperim cu folie de plastic
și întindem cu sucitorul pentru a
se presa și lipi.
Dezlipim folia de plastic și decupam aluatul
în ce forme dorim.
Asezam fursecurile in tava acoperită cu
hartie de copt.
Introducem
fursecurile in cuptorul preincalzit.
Coacem timp de 10-15 minute
la foc moderat.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor
si le lasam să se răcească.
Sursa inspirației:
Simona Callas
Simona Callas
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu