Fursecuri zebră

1mai 2017 


Ingrediente:

300gr faina
180gr unt
1 galbenus
100gr zahar pudra
1 lingurita praf de copt
1-2 lingurite cacao 


Mod de preparare:

Întâi pregătim faina pe care o cernem
într-un vas și o amestecam cu 
praful de copt.

Mixam untul moale
impreuna cu zaharul pudră după
 care adaugam si gălbenuşul
 și mixam bine.

Din această compoziție oprim două linguri 
în care adăugăm cacao amestecam 
bine după care adăugăm și 
faina atât cât este nevoie 
pentru a obține un aluat bun de lucrat. 

Adaugam făina în compoziția de unt și 
amestecam bine
pana obtinem un aluat consistent.

Învelim ambele aluaturi separat în folie alimentara și le introducem la frigider pentru 30 min.

Dupa 30 minute scoatem bucățile de aluat 
de la frigider.


Pe cel alb îl întindem iar din cel maro 
luăm bucățele mici pe care le 
modelam sub forma unor 
 şnurulete subțiri și mai 
ascuțite la capete.

Snurulete le întindem mai curbate pe 
foaia albă acoperim cu folie de plastic 
și întindem cu sucitorul pentru a
se presa și lipi.


Dezlipim folia de plastic și decupam aluatul
în ce forme dorim.

Asezam fursecurile in tava acoperită cu 
hartie de copt.



Introducem
fursecurile in cuptorul preincalzit.



Coacem timp de 10-15 minute
la foc moderat.

Cand sunt gata le scoatem din cuptor
si le lasam să se răcească. 


Sursa inspirației:
Simona Callas 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu