Ingrediente pentru blat:
8 oua
2 cani zahar
1 cana ulei
2 1/2 cani faina
un pliculet praf de copt
un praf
Ingrediente pentru crema:
10 galbenusuri
400 gr zahar
1 litru lapte
500 ml frisca lichida
4 pliculete gelatina
4 pliculete zahar vanilat
esenta vanilie sau portocala
10 galbenusuri
400 gr zahar
1 litru lapte
500 ml frisca lichida
4 pliculete gelatina
4 pliculete zahar vanilat
esenta vanilie sau portocala
fructe proaspete sau din compot
frisca pentru decor
Mod de preparare blat:
Mixam ouale cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul,mixand energic,
adaugam uleiul putin cate putin.
Incorporam treptat faina cernuta
si amestecata cu praful de copt.
Turnam compozitia intr-o forma dreptunghiulara
cu marginile detasabile si acoperita
cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul incins in prealabil
la foc potrivit
Mod de preparare crema:
Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Adaugam laptele caldut si punem vasul la bain-marie,
amestecam continu pana compozitia se mai ingroasa.
Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina,amestecam
bine si lasam compozitia la racit.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Adaugam laptele caldut si punem vasul la bain-marie,
amestecam continu pana compozitia se mai ingroasa.
Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina,amestecam
bine si lasam compozitia la racit.
Intre timp batem frisca lichida cu zaharul vanilat
si cateva picaturi de esenta.
Adaugam frisca in compozitie si omogenizam
bine.
si cateva picaturi de esenta.
Adaugam frisca in compozitie si omogenizam
bine.
Asamblarea prajiturii:
Asezam blatul pe un platou,il insiropam cu siropul
preparat din apa cu zahar
si esenta vanilie.
Taiem fructele bucatele .
Asezam blatul pe un platou,il insiropam cu siropul
preparat din apa cu zahar
si esenta vanilie.
Taiem fructele bucatele .
Asezam in jurul blatului inelul de la forma in care a
fost copt sau un carton,turnam jumatate
din crema asezam un strat de fructe
dupa care turnam restul de crema si dam la rece
pentru cateva ore sau peste noapte.
Scoatem peretii detasabili ai formei si portionam
prajitura in patratele ornam fiecare prajitura
cu un mot de frisca si fructe.
pentru cateva ore sau peste noapte.
Scoatem peretii detasabili ai formei si portionam
prajitura in patratele ornam fiecare prajitura
cu un mot de frisca si fructe.
Buna seara am făcut și eu rețeta , foarte buna însă mie mi-a ieșit crema cam Galbena, era ca cea de vanilie , știți cumva de ce ? Multumesc
RăspundețiȘtergereCe înseamnă 1/2 cană făină?! Cănile sunt diferite,gramajul nu imi puteți spune,va rog?!
RăspundețiȘtergere