Cu intarziere postez tortuletul facut printesei mele la
aniversarea celor doi anisori.
Ingrediente pentru blat:
8 oua
1 cana ulei
2 cani zahar
2 1/2 cani faina
1 pliculet praf de copt
1 praf sare
esenta vanilie
Ingrediente pentru crema:
10 galbenusuri
400 gr zahar
1 l lapte
500 ml frisca lichida
4 pliculete gelatina
zahar vanilat
esenta vanilie
o conserva compot piersici
o conserva compot ananas
Siropul:
apa
zahar
esenta vanilie
Mod de preparare blat:
Mixam ouale cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul,mixand energic,
adaugam uleiul putin cate putin.
Incorporam treptat faina cernuta si amestecata
cu praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara
acoperita cu hartie de copt si coacem la
foc potrivit.
Mixam ouale cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul,mixand energic,
adaugam uleiul putin cate putin.
Incorporam treptat faina cernuta si amestecata
cu praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara
acoperita cu hartie de copt si coacem la
foc potrivit.
Mod de preparare crema:
Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Adaugam laptele caldut si punem vasul la bain-marie,
amestecam continuu pana compozitia se mai ingroasa.
Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina,amestecam
bine si lasam compozitia la racit.
Intre timp batem frisca lichida cu zaharul vanilat
si cateva picaturi de esenta.
Adaugam frisca in compozitie si omogenizam
bine.
Asamblarea tortului:
Asezam blatul pe un platou,il insiropam cu siropul
de la compot sau facem un sirop din apa cu
zahar si esenta vanilie.
Taiem fructele bucatele .
Asezam blatul pe un platou,il insiropam cu siropul
de la compot sau facem un sirop din apa cu
zahar si esenta vanilie.
Taiem fructele bucatele .
Asezam in jurul blatului inelul de la forma in care a
fost copt sau un carton,turnam jumatate din crema asezam un strat de fructe
dupa care turnam restul de crema si dam la rece
pentru cateva ore.
Scoatem tortul de la frigider si desfacem inelul din
jurul lui si decoram cu frisca.
pentru cateva ore.
Scoatem tortul de la frigider si desfacem inelul din
jurul lui si decoram cu frisca.
Imaginea am aplicat-o peste un strat de frisca.
O frumusete !:)
RăspundețiȘtergereOpera de arta
RăspundețiȘtergereCe tareee! Super bine arata
RăspundețiȘtergereArata foarte bine tortul si cred ca a fost tare gustos :)
RăspundețiȘtergereCum se aplica imaginile pe tort?