Tarta cu zmeura

20 iulie 2012


Ingrediente pentru aluat:

250 gr faina

110 gr unt

2 linguri smantana 
5-6 linguri apa rece cu gheata


Ingrediente pentru crema:

3 oua
500 ml lapte
1/2 cana zahar
4 linguri faina
50 gr margarina esenta vanilie
coaja de lamaie sau portocala

Pentru decor:

zmeura
 un pliculet tort-gelee rosu


Mod de preparare pentru aluat:

Intr-un vas amestecam faina cu untul
pana
obtinem bilute mici.

Adaugam smantana și omogenizam.

Adaugam cate o lingura de apa rece pana
cand
aluatul se strange ca o bila.

Daca dupa cateva linguri de apa aluatul se strange
nu este nevoie sa folosim toata apa.

Infasuram aluatul in folie alimentara si
dam
la rece pentru 2 ore.


Intindem aluatul si il asezam in forma
de tarta unsa cu unt.


Intepam aluatul din loc in loc pentru
a nu se umfla.


Coacem in cuptorul preincalzit pana
se
rumeneste.


 Mod de preparare crema:

Amestecam ouale cu zaharul si faina apoi adaugam
putin lapte caldut si omogenizam bine,turnam
compozitia peste restul de lapte.

Punem pe foc si amestecam pana ce compozitia se
ingroasa,
adaugam untul si amestecam
pana ce se topeste.


La final adaugm esenta si coaja de lamaie.

Crema se lasa putin sa se racoreasca
si se pune
peste blatul de tarta.


Ornam cu zmeura iar deasupra turnam gelatina
preparata dupa instructiunile de pe plic.












2 comentarii:

  1. Faci ce faci si apari cu cate o bomba delicioasa !:))

    GROZAVA !

    Week-end linistit !

    RăspundețiȘtergere