Ingrediente pentru doua foi :
500gr faina
150gr margarina
150gr zahar pudra
1 ou
1 pliculet praf de copt
3 linguri de smantana
Ingrediente pentru umplutura:
1kg mere
o gutuie
zahar
un praf scortisoara
Mod de preparare pentru umplutura:
Curatam merele si le taiem cubulete,gutuia
o spalam, o curatam de cotor apoi
o taiem cubulete.
Punem fructele intr-o craticioara adaugam
zahar dupa gust si le punem la cuptor
pana se inmoaie.
Cand sunt gata le pasam cu blenderul si
adaugam scortisoara.
Mod de preparare pentru foi:
Intr-un vas amestecam faina cu zaharul pudra,
praful de copt,oul,margarina si smantana.
Framantam bine,aluatul rezultat il impartim
in doua parti egale.
Intindem foile pe care punem merele si le intindem
uniform pe toata suprafata apoi rulam.
Compozitia de mere trebuie sa fie rece pentru a se
rula mai usor,altfel aluatul se va inmuia.
Asezam ruladele intr-o tava acoperita
cu hartie de copt si le ungem cu ou.
Coacem in cuptorul incins in prealabil cca 40 min.
pana capata o culoare aurie.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor le lasam
sa se raceasca si le pudram cu zahar
pudra vanilat.
500gr faina
150gr margarina
150gr zahar pudra
1 ou
1 pliculet praf de copt
3 linguri de smantana
Ingrediente pentru umplutura:
1kg mere
o gutuie
zahar
un praf scortisoara
Mod de preparare pentru umplutura:
Curatam merele si le taiem cubulete,gutuia
o spalam, o curatam de cotor apoi
o taiem cubulete.
Punem fructele intr-o craticioara adaugam
zahar dupa gust si le punem la cuptor
pana se inmoaie.
Cand sunt gata le pasam cu blenderul si
adaugam scortisoara.
Mod de preparare pentru foi:
Intr-un vas amestecam faina cu zaharul pudra,
praful de copt,oul,margarina si smantana.
Framantam bine,aluatul rezultat il impartim
in doua parti egale.
Intindem foile pe care punem merele si le intindem
uniform pe toata suprafata apoi rulam.
Compozitia de mere trebuie sa fie rece pentru a se
rula mai usor,altfel aluatul se va inmuia.
Asezam ruladele intr-o tava acoperita
cu hartie de copt si le ungem cu ou.
Coacem in cuptorul incins in prealabil cca 40 min.
pana capata o culoare aurie.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor le lasam
sa se raceasca si le pudram cu zahar
pudra vanilat.
Cred ca e delicioasa, ii simt aroma de gutui si m ere, tocmai pe placul meu!
RăspundețiȘtergereMerge facuta si cu unt sau doar cu margarina ? ( as face si eu dar am doar unt in casa). Multumesc.
RăspundețiȘtergereScuze pentru intarziere.
RăspundețiȘtergereMerge,e chiar mai bun untul decat margarina.