Ingrediente pentru aluat:
500 gr faina
100-130 ml bors
200 ml ulei
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita zahar(dupa gust)
un praf sare
esenta vanilie
Ingrediente pentru umplutura:
miez de nuca
gem de prune
zahar pudra vanilat
Mod de preparare:
Taiem nucile marunt si le
amestecam cu gemul.
Intr-un bol cernem faina adaugam drojdia uscata,
zaharul,praful de sare si amestecam.
Adugam uleiul,esenta de vanilie si amestecam,
treptat adaugam si borsul atat cat este nevoie.
Framantam bine,la final aluatul trebuie sa fie elastic.
Punem aluatul la frigider pentru 10 minute.
Intindem aluatul si taiem triunghiuri.
Pe fiecare triunghi punem o lingurita
de gem cu nuca su rulam.
Asezam cornuletele in tava acoperita cu hartie de copt
si coacem la foc potrivit 180 grade cca 30 min,
in cuptorul incins in prealabil.
Cand sunt gata se scot si se tavalesc prin zahar
pudra vanilat.
500 gr faina
100-130 ml bors
200 ml ulei
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita zahar(dupa gust)
un praf sare
esenta vanilie
Ingrediente pentru umplutura:
miez de nuca
gem de prune
zahar pudra vanilat
Mod de preparare:
Taiem nucile marunt si le
amestecam cu gemul.
Intr-un bol cernem faina adaugam drojdia uscata,
zaharul,praful de sare si amestecam.
Adugam uleiul,esenta de vanilie si amestecam,
treptat adaugam si borsul atat cat este nevoie.
Framantam bine,la final aluatul trebuie sa fie elastic.
Punem aluatul la frigider pentru 10 minute.
Intindem aluatul si taiem triunghiuri.
Pe fiecare triunghi punem o lingurita
de gem cu nuca su rulam.
Asezam cornuletele in tava acoperita cu hartie de copt
si coacem la foc potrivit 180 grade cca 30 min,
in cuptorul incins in prealabil.
Cand sunt gata se scot si se tavalesc prin zahar
pudra vanilat.
Delicioase, urmeaza sa le postez si eu! La multi ani de 8 Martie!!
RăspundețiȘtergere