Nu am mai facut aceasta prajitura de foarte mult timp,
initial ea se face cu gem dar pentru ca am foarte
multa dulceata am incercat si aceasta
varianta si este delicioasa.
Este si foarte usor de facut cea ce imi da batai de cap
este aluatul de deasupra,dar am sa incerc sa-l
tin la frigider poate asa voi reusi sa-l rad.
Ingrediente:
3 oua
initial ea se face cu gem dar pentru ca am foarte
multa dulceata am incercat si aceasta
varianta si este delicioasa.
Este si foarte usor de facut cea ce imi da batai de cap
este aluatul de deasupra,dar am sa incerc sa-l
tin la frigider poate asa voi reusi sa-l rad.
3 oua
o cana zahar
200 gr margarina
1 pliculet praf de copt
1 pliculet zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
faina cat cuprinde
dulceata de gutui mai groasa sau orice fel
miez de nuca
Mod de preparare:
Nucile se maruntesc cu ajutorul unui blender sau cu
cutitul si se amesteca cu dulceata.
Margarina la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul,adaugam ouale,zaharul vanilat,
coaja de lamaie si omogenizam bine.
La final adaugam faina impreuna cu praful de copt
si framantam.
Adaugam faina pana cand aluatul nu se mai
lipeste de maini.
Din aluatul rezultat oprim un sfert pe care il mai
ingrosam cu faina si il tinem la frigider pana
in momentul folosirii.
Restul de aluat il intindem intr-o tava de aragaz unsa
cu putin ulei,aluatul il intindem cu mana
direct in tava.
Peste aluat intindem amestecul de dulceata cu nuci iar
deasupra radem aluatul pastrat la frigider, eu nu
am reusit sa-l rad( asta poate pentru ca nu
l-am tinut la frigider)asa ca l-am farmitat
si l-am presarat pe toata suprafata
prajiturii
Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil
si se coace la foc potrivit.
Cand este gata se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Se taie si se aseaza pe platou.
200 gr margarina
1 pliculet praf de copt
1 pliculet zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
faina cat cuprinde
dulceata de gutui mai groasa sau orice fel
miez de nuca
Nucile se maruntesc cu ajutorul unui blender sau cu
cutitul si se amesteca cu dulceata.
Margarina la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul,adaugam ouale,zaharul vanilat,
coaja de lamaie si omogenizam bine.
La final adaugam faina impreuna cu praful de copt
si framantam.
lipeste de maini.
Din aluatul rezultat oprim un sfert pe care il mai
ingrosam cu faina si il tinem la frigider pana
in momentul folosirii.
Restul de aluat il intindem intr-o tava de aragaz unsa
cu putin ulei,aluatul il intindem cu mana
direct in tava.
Peste aluat intindem amestecul de dulceata cu nuci iar
deasupra radem aluatul pastrat la frigider, eu nu
am reusit sa-l rad( asta poate pentru ca nu
l-am tinut la frigider)asa ca l-am farmitat
si l-am presarat pe toata suprafata
prajiturii
si se coace la foc potrivit.
Cand este gata se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Se taie si se aseaza pe platou.
Arata super bine!
RăspundețiȘtergeremama facea prajitura asta si atre era buna.ce mai face pitica ?
RăspundețiȘtergerece bine arata...cred ca e super delicioasa
RăspundețiȘtergereO prajitura excelenta !!
RăspundețiȘtergereCu mare drag te invit sa raspunzi Provocarii Dulce Romanie pe care o gazduiesc pe blogul meu luna aceasta. Ingredientele propuse sunt menta si ciresele.. pline de inspiratie cred eu ;) Multumesc anticipat. o seara buna
Buna,buna,buna trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergereCraita,multumesc pentru aprecieri.
RăspundețiȘtergerePupici.
Pansy,chiar este buna prajitura.
RăspundețiȘtergerePitica este bine,creste,este o rasfatata si nu ma lasa sa fac nimic.
Imi cer scuze ca iti raspund atat de tarziu.
Pupici.
Michelle,multumesc pentru aprecieri.
RăspundețiȘtergerePupici.
Antonia,multumesc pentru aprecieri si imi cer scuze ca nu ti-am onorat invitatia.
RăspundețiȘtergereBebica mea imi ocupa aproape tot timpul si nu as fi avut timp pentru concurs,oricum iti multumesc ca te-ai gandit la mine.
Pupici.
Anonim,imi cer scuze pentru intarzierea cu care raspund.Cand voi avea mai mult timp la dispozitie va voi contacta.
RăspundețiȘtergereMultumesc.
arata foarte bine....am sa incerc si eu
RăspundețiȘtergereMultumesc.
Ștergere