Fursecuri cu fulgi de ovaz si stafide

21 martie 2011



Aveam in dulapul din bucatarie niste fulgi de ovaz,stateau
pe acolo de ceva timp si ma tot gandeam ce sa fac cu
ei,asa ca am cautat pe net si am gasit acesta
reteta de fursecuri de care am prins drag.
 
Nu credeam ca vor fi atat de bune,este deja a doua
oara cand le fac.

 
Ingrediente :

500 gr fulgi de ovaz
100-150 gr zahar
250 gr margarina
3 oua
200 gr stafide
un pliculet praf de copt
esenta de vanilie,lamaie sau portocala
coaja de lamaie sau portocala
un praf sare


Mod de preparare:

Fulgii de ovaz se impart in doua.

Jumatate ii macinam in masina de rasnit cafea
transformandu-i in faina.

Mixam untul moale impreuna cu zaharul,adaugam
ouale,esenta de vanilie si coaja de portocala.

Intr-un alt vas amestecam faina de ovaz cu praful de
sare,stafidele si fulgii de ovaz.

Amestecam cele doua compozitii si omogenizam bine.

Din aluatul rezultat formam bilute pe care le asezam in
tava de aragaz acoperita cu hartie de copt.


Se coc 15-20 minute la foc potrivit in cuptorul
incins in prealabil.


Sunt delicioase.
 

Se pot pastra in cutii de metal chiar si o saptamana.







10 comentarii: