Tort de ciocolata.

30 ianuarie 2011



Ingrediente pentru blat:

6 oua
180gr zahar
120gr faina
1 pliculet jumatate praf de copt
100gr cacao

Ingrediente pentru crema:

6 oua

200gr ciocolata amaruie
300gr zahar
300gr unt
esenta rom

Ingrediente pentru glazura:


200gr ciocolata amaruie
100ml frisca lichida
70gr unt


Siropul:

200ml apa
esenta rom
3-4 linguri zahar



Mod de preparare pentru blat:

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa.
Ouale se separa,albusurile se bat spuma cu un praf de
sare dupa care se adauga zaharul si se
mixeaza pana se intareste.
Galbenusurile se mixeaza putin dupa care se adauga
peste albusuri si se mixeaza in continuare,se
adauga si faina in ploaie si se amesteca
bine pana la omogenizare.

Compozitia rezultata se toarna intr-o forma rotunda si
se introduce in cuptorul incins in prealabil,
se coace aproximativ 30 minute.




Mod de preparare pentru crema:

Intr-o cratita amesteca ouale cu zaharul la bain-marie
pana devin cremoase,adaugam ciocolata
topita si esenta.
Lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase,
amestecand mereu.
Cand este gata o dam de pe foc si o lasm
sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit adaugam untul taiat bucatele si
mixam bine pana la omogenizare.



Mod de preparare pentru glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca la foc mic.

Montajul tortului:

Taiem blatul in trei bucati.
Oprim cateva linguri de crema pentru ornarea tortului.
Asezam primul blat pe un platou,insiropam,punem
crema,asezam al doilea blat,insiropam si
punem restul de crema iar deasupra
ultimul blat.

Glazuram cu ciocolata topita si ornam cu crema
oprita sau frisca.





8 comentarii: