Prajitura cu zmeura si frisca

15 iunie 2010


Aceasta este prajitura clasica pe care o prepar pe
timp de vara,blat de pandispan insiropat,
budinca,fructe, frisca sau gelatina.

Este foarte racoroasa.



Ingrediente pentru blat:

2 oua

1/2 cana zahar
1/2 cana faina

2 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de lamaie
zahar vanilat



Pentru crema:

2 plicuri budinca de vanilie sau fructe 800 ml lapte
zahar dupa gust


Pentru ornare:

250 ml frisca lichida
zmeura

Pentru sirop:
apazahar
esenta vanilie



Mod de preparare blat:

Separam ouale,albusurile le batem spuma mai intai
cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul
si batem in continuare.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul si praful de copt
dupa care le adaugam peste albusurile batute
spuma si omogenizam.

Adaugam si mirodeniile iar la final faina.


Compozitia rezultata o punem intr-o forma
rotunda
 si o dam la cuptor.
 


Budinca o preparam conform instructiunilor
de pe plic.


Pentru sirop punem pe foc apa cu zaharul si fierbem
pana se topeste iar la final adaugam esenta.



Montarea prajiturii:

Asezam blatul pe un platou,il insiropam,asezam

zmeura dupa care turnam budinca,lasam sa se raceasca dupa
care acoperim cu  frisca si nivelam frumos .

Ornam cu zmeura.




5 comentarii: