Aceasta este prajitura clasica pe care o prepar pe
timp de vara,blat de pandispan insiropat,
budinca,fructe, frisca sau gelatina.
Este foarte racoroasa.
Ingrediente pentru blat:
2 oua
1/2 cana zahar
1/2 cana faina
2 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de lamaie
zahar vanilat
Pentru crema:
2 plicuri budinca de vanilie sau fructe 800 ml lapte
zahar dupa gust
Pentru ornare:
250 ml frisca lichida
zmeura
Pentru sirop:
apazahar
esenta vanilie
Mod de preparare blat:
Separam ouale,albusurile le batem spuma mai intai
cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul
si batem in continuare.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul si praful de copt
dupa care le adaugam peste albusurile batute
spuma si omogenizam.
Adaugam si mirodeniile iar la final faina.
Compozitia rezultata o punem intr-o forma rotunda
si o dam la cuptor.
budinca,fructe, frisca sau gelatina.
Este foarte racoroasa.
Ingrediente pentru blat:
2 oua
1/2 cana zahar
1/2 cana faina
2 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de lamaie
zahar vanilat
Pentru crema:
2 plicuri budinca de vanilie sau fructe 800 ml lapte
zahar dupa gust
Pentru ornare:
250 ml frisca lichida
zmeura
Pentru sirop:
apazahar
esenta vanilie
Mod de preparare blat:
Separam ouale,albusurile le batem spuma mai intai
cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul
si batem in continuare.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul si praful de copt
dupa care le adaugam peste albusurile batute
spuma si omogenizam.
Adaugam si mirodeniile iar la final faina.
Compozitia rezultata o punem intr-o forma rotunda
si o dam la cuptor.
Budinca o preparam conform instructiunilor
de pe plic.
Pentru sirop punem pe foc apa cu zaharul si fierbem
pana se topeste iar la final adaugam esenta.
Montarea prajiturii:
Asezam blatul pe un platou,il insiropam,asezam
zmeura dupa care turnam budinca,lasam sa se raceasca dupa
care acoperim cu frisca si nivelam frumos .
Ornam cu zmeura.
minunata!si mai e si usor de facut!
RăspundețiȘtergereGeta,multumesc pentru aprecieri.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa.
fabulos arata!
RăspundețiȘtergereFoarte fain ti-a iesit.Tare apetisanta.
RăspundețiȘtergereO seara faina sa ai.
Alison,Miculina,multumesc mult si va mai astept.
RăspundețiȘtergerePupici.