Cornuri cu nuca si cacao.

4 mai 2010


Aluatul pentru cornuri este acelasi de la
''cornuri cu diverse umpluturi''
reteta preluata de la Monica-Elizabet careia-i
multumesc pe aceasta cale.


Ingrediente pentru aluat:

500 gr faina
50 gr unt
1 plic drojdie uscata
150 gr lapte
150 gr zahar
2 oua


Ingrediente pentru umplutura:

nuca macinata
cacao
zahar
albus de ou
esenta de rom



Mod de preparare pentru umplutura:

Batem albusurile spuma.

Macinam nuca dupa care o amestecam cu
zaharul si cacaoa iar la final adaugam
albusurile si esenta
de rom.



Mod de preparare pentru aluat:

Drojdia o topim in lapte caldut.

Intr-un castron amestecam faina,zaharul si untul.
Adaugam ouale intregi si framantam dupa care

adaugam laptele treptat si omogenizam.

In cazul in care e un pic lipicios framantam cu mana
infainata(aprox 5 min).


Aluatul nu trebuie sa se lipeasca,eventual mai
adaugam o lingura faina.


Se pune aluatul la crescut pentru 2 ore.


Aluatul il impartim in trei bile, intindem fiecare bila,

pe care o taiem in patru sau opt triunghiuri.

Pe fiecare triunghi punem umplutura si formam
cornurile pe care le asezam in tava.


Asezate in tava.


Inainte de a fi introduse la cuptor le
ungem cu ou.


Scoase din cuptor.


Pudrate cu zahar.


Un comentariu:

  1. asa le fac si eu,dat impart aluatul in 2 si intr o parte pun cacao,fac 2 bilute sile pun una peste cealalta apoi le intind,eu le zic cornuri in 2 culori

    RăspundețiȘtergere