Aluatul pentru cornuri este acelasi de la
''cornuri cu diverse umpluturi''
reteta preluata de la Monica-Elizabet careia-i
multumesc pe aceasta cale.
reteta preluata de la Monica-Elizabet careia-i
multumesc pe aceasta cale.
Ingrediente pentru aluat:
500 gr faina
50 gr unt
1 plic drojdie uscata
150 gr lapte
150 gr zahar
2 oua
Ingrediente pentru umplutura:
nuca macinata
cacao
zahar
albus de ou
esenta de rom
Mod de preparare pentru umplutura:
Batem albusurile spuma.
Macinam nuca dupa care o amestecam cu
zaharul si cacaoa iar la final adaugam
albusurile si esenta
de rom.
Mod de preparare pentru aluat:
Drojdia o topim in lapte caldut.
Intr-un castron amestecam faina,zaharul si untul.
Adaugam ouale intregi si framantam dupa care
adaugam laptele treptat si omogenizam.
In cazul in care e un pic lipicios framantam cu mana
infainata(aprox 5 min).
Aluatul nu trebuie sa se lipeasca,eventual mai
adaugam o lingura faina.
Se pune aluatul la crescut pentru 2 ore.
Aluatul il impartim in trei bile, intindem fiecare bila,
pe care o taiem in patru sau opt triunghiuri.
Asezate in tava.
Inainte de a fi introduse la cuptor le
ungem cu ou.
Scoase din cuptor.
Pudrate cu zahar.
nuca macinata
cacao
zahar
albus de ou
esenta de rom
Mod de preparare pentru umplutura:
Batem albusurile spuma.
Macinam nuca dupa care o amestecam cu
zaharul si cacaoa iar la final adaugam
albusurile si esenta
de rom.
Mod de preparare pentru aluat:
Drojdia o topim in lapte caldut.
Intr-un castron amestecam faina,zaharul si untul.
Adaugam ouale intregi si framantam dupa care
adaugam laptele treptat si omogenizam.
In cazul in care e un pic lipicios framantam cu mana
infainata(aprox 5 min).
Aluatul nu trebuie sa se lipeasca,eventual mai
adaugam o lingura faina.
Se pune aluatul la crescut pentru 2 ore.
Aluatul il impartim in trei bile, intindem fiecare bila,
pe care o taiem in patru sau opt triunghiuri.
Pe fiecare triunghi punem umplutura si formam
cornurile pe care le asezam in tava.
cornurile pe care le asezam in tava.
Asezate in tava.
Inainte de a fi introduse la cuptor le
ungem cu ou.
Scoase din cuptor.
asa le fac si eu,dat impart aluatul in 2 si intr o parte pun cacao,fac 2 bilute sile pun una peste cealalta apoi le intind,eu le zic cornuri in 2 culori
RăspundețiȘtergere