Paine impletita

18 ianuarie 2010
Ingrediente: 500 gr faina 1 pliculet drojdie uscata 240 ml lapte caldut 50 ml unt topit 1 lingura sare 1 lingurita zahar tos Pentru uns painica: 1 galbenus 30 ml apa susan Mod de preparare: Punem faina intr-un castron,adaugam zaharul tos, drojdia uscata,untul topit si racit,laptele caldut si sarea. Framantam 20-30 min pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Acoperim aluatul cu un prosopel si il punem la dospit pentru 2 ore la loc cald. Dupa 2 ore aluatul a crescut. Impartim aluatul in trei bile egale,fiecare bila o intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe care o rulam pe lung. La fel procedam si cu celelalte doua bile de aluat. Unim cele trei rulouri la capete astfel incat cel din mijloc sa fie deasupra celorlalte si impletim. Capetele impletiturii le strangem usor si le bagam dedesubt.(mie faza cu capetele nu prea mi-au iesit) Punem painica impletita intr-o tava tapetata cu hartie de copt,acoperim cu un prosopel si lasam la dospit timp de 1 ora intr-un loc caldut. Dupa ce painica a crescut pregatim galbenusul crud pe care il batem cu furculita impreuna cu apa. Ungem painica iar daca dorim putem presara susan sau mac,introducem in cuptorul preincalzit si coacem 30 min pana se rumeneste. Cand este gata o lasam 5 min in tava dupa care o scoatem pe un gratar si o lasam la racit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu