Tort "cupola ninsa de ciocolata"

21 iulie 2009



Ingrediente pentru blat:

4 oua
180 gr zahar
150 gr faina
40 gr cacao
60 gr margarina
1 lingurita rasa praf de copt


Ingrediente pentru crema si ornat:

400 gr ciocolata amaruie sau dulce
700 ml frisca
75 gr unt sau margarina
2 lingurite scortisoara(eu nu am pus)
40 ml rom
40 ml cafea
1 pliculet  intaritor frisca
50-100 gr ciocolata rasa
2 lingurite cacao



Mod de preparare blat:

Cuptorul se incinge la 180 grade.

Se separa ouale,albusurile se bat spuma iar
galbenusurile se freaca bine cu zaharul.


Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se
adauga peste galbenusuri dupa care adaugam simargarina iar apoi albusurile batutespuma si amestecam bine.

Compozitia se toarna intr-o forma de tort.
Se coace 30-35 minute
.


Mod de preparare crema:

Se da in fiert 400 ml frisca in care se topeste ciocolata,
se lasa sa se raceasca dupa care se da la frigider
pentru cateva ore,
se bate cu mixerul se
adauga margarina si scortisoara.

Se tapeteaza cu folie transparenta un castron,
blatul se taie in trei,se aseaza primul blat
si se
insiropeaza cu cafea si rom.

Cu jumatate din crema ungem primul blat,apoi
adugam al doilea blat,insiropam si ungem
cu crema ramasa,se aseaza si ultimul
blat se insiropeaza si se da la
 rece cel putin 4 ore.


Se bate restul de frisca impreuna cu intaritorul.

Tortul se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca
dandu-i un aspect cat mai valurit.


Deasupra se presara cacao si ciocolata rasa.


Sursa retetei Laura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu