Reteta este aceiasi cu cea de la fursecuri "ovis molis"
doar ca le-am dat alte forme,special
pentru craciun.
Ingrediente:
300 gr faina
180 gr unt
1 galbenus
100 gr zahar pudra
1 lingurita praf de copt
jeleuri
Mod de preparare:
Frecam spuma zaharul pudra
impreuna cu untul.
Intr-un alt castron amestecam faina,praful de copt
si galbenusul dupa care adaugam
si untul frecat.
Amestecam bine pana obtinem o coca
pe care o introducem 30 min
la frigider.
Dupa 30 minute scoatem coca de la frigider si incercam
sa intindem aluatul intr-o foaie dupa care decupam
diverse forme si le asezam direct in tava.
(eu m-am chinuit ceva pentru ca acesta este un
aluat sfarmicios care nu merge intins)
In mijlocul fiecarei stelute punem cate o
jumatate de jeleu.
Introducem fursecurile in cuptorul preincalzit.
Coacem timp de 10-15 minute
la foc moderat.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor
si le lasam la racit dupa care
le pudram cu zahar.
pentru craciun.
Ingrediente:
300 gr faina
180 gr unt
1 galbenus
100 gr zahar pudra
1 lingurita praf de copt
jeleuri
Mod de preparare:
Frecam spuma zaharul pudra
impreuna cu untul.
Intr-un alt castron amestecam faina,praful de copt
si galbenusul dupa care adaugam
si untul frecat.
Amestecam bine pana obtinem o coca
pe care o introducem 30 min
Dupa 30 minute scoatem coca de la frigider si incercam
sa intindem aluatul intr-o foaie dupa care decupam
diverse forme si le asezam direct in tava.
(eu m-am chinuit ceva pentru ca acesta este un
aluat sfarmicios care nu merge intins)
In mijlocul fiecarei stelute punem cate o
jumatate de jeleu.
Introducem fursecurile in cuptorul preincalzit.
Coacem timp de 10-15 minute
la foc moderat.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor
si le lasam la racit dupa care
le pudram cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu